Всичко за изработката на моделите
Кратко видео от работния процес по изграждането на модел 6.5х3.4м.

Основа
Основите се правят по наша преценка. По желание можете и Вие да изготвите основа, която трябва да одобрим. Те могат да са стъпкови, със земни анкери (винтове) или без специална подготовка, стъпващи върху асфалт или други стабилни основи. Като допълнение може да бъде поставена дървена веранда (декинг).

Скелет на контрукцията
Херитидж моделите се изработват от антикорозионно защитени метални профили и импрегнирани дървени греди и елементи. Използваме метални профили за да можем да гарантираме структурна цялост при транспортиране. Дървените греди и елементи спомагат захващането на крайните покрития. Ако желаете къща изготвена изцяло от дърво, то трябва да се сглобява на място.

Стени, под и таван
Базовите покрития по стените са сглобяеми с цел предпазване от пукнатини и дефекти. Те са дървени ламперии за стените вън и вътре, също и тавана и дюшеме за пода. Тези покрития могат по желание да се променят. Най-практично от към цена е заместването им със сандвич панели.

Изолация
На пода, в стените и на тавана (практически навсякъде) залагаме 10 см изолация. Отново по желание тя може да се променя като вид.

Покрив
Залагаме базов покрив покрит с битумни или метални керемиди. Той може да бъде равен с покрит с воалит или със сандвич панели, ондулин и дори керамични керемиди.

Врати и прозорци
Във най-големият модел сме заложили 2бр бели пвц прозорци 115/75 см, които могат да се променят или увеличат като бройка. Вратите вътрешно са 2бр фазерни и 1бр входна. Като цяло всички изброени могат да се заменят от голям френски тип врата/прозорец.

Комуникации
Всичко до тапа и точка. Заложена е видима слаботокова инсталация с табло с предпазители. По желание комуникациите могат да се скрият, увеличат а може и да се премахнат.

Транспортиране и монтаж
Важно за транспортирането и монтажа на съоръжението е достъпа до терена. Уверете се, че няма пречки като стълбове, ниски кабели, дървета клони и други ограничаващи подхода към мястото и затрудняващи или въпрепятстващи работата на нужната механизация. Затова правим оглед и подготовка за монтаж.